Twitter & Facebook
Nieuwsbrief
Waar zijn wij?

Adrie Arendsman

Het werk van Adrie Arendsman kenmerkt zich in een persoonlijk onderzoek van kleur, vorm en materialen die zich concentreren rond universele thema's uit haar eigen belevingswereld. Een onderzoek naar de ervaringen en belevingen die deze thema's kunnen uitdiepen of illustreren.

In de huidige expositie van maskers en vlaggen zou "jeugd" het thema kunnen zijn. Kunnen zijn, omdat er natuurlijk meerdere ideeën aan ten grondslag liggen die de kijker zelf in het werk kan ontdekken. Jeugd heeft te maken met spel, met opgroeien en volwassen worden. Jeugd gaat ook over beschouwen en evalueren en ook over relativeren; relativeren over hoe je mens wordt of over hoe men kunstenaar wordt. Zo maakt Adrie Arendsman de toeschouwer deelgenoot van haar zoektocht en van de bevindingen die ze op die zoektocht is tegengekomen.


Adrie Arendsman (Enschede 1941) volgde een opleiding aan de Academie voor Beeldende Kunst AKI te Enschede en studeerde af in de disciplines: schilderen, grafiek en ruimtelijke vormgeving. In haar werk onderzoekt zij de beeldende mogelijkheden van het zelfportret en is bereid en in staat ons de binnenkant van haarzelf als kunstenaar en als mens te laten zien (www.arendsman.nl).« terug naar huidige exposanten

Eerdere exposanten met exposities

Er hebben bij Erve de Wezel verschillende Kunstenaars geƫxposeerd. Van fotografie en schilderijen tot keramiek en beelden.