Twitter & Facebook
Nieuwsbrief
Waar zijn wij?

Antje Veldstra

Expositie Antje Veldstra vAN 3 augustus 2012 t/m 28 oktober 2012

Antje Veldstra studeerde in 1985 af bij Academie Minerva te Groningen. Zij heeft zich gespecialiseerd in de houtdruktechniek. Haar kleurenhoutdrukken worden laagsgewijs opgebouwd. Lichte en donkere kleuren worden naast en over elkaar gedrukt. Deze typische kleuropbouw geeft een opvallende effect aan de houtdrukken. Het is alsof er licht uit het werk straalt. De thema’s veranderen na verloop van tijd maar hebben altijd de natuur als basisbron. Water, lucht en aarde kunnen in alle werken herkend worden, ook al is het niet overal even duidelijk. Antje Veldstra won in 1992 de Nederlandse Grafiekprijs en in 2004 een prijs voor haar grafisch werk tijdens de 13-de Seoul-Space International Print Biënnale. Antje Veldstra heeft een liefde voor het handgemaakte boek en werkt in opdracht waaronder ex libris voor verzamelaars. Ook exposeerde Antje in binnen en buitenland.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Verhaal en inspiratiebron Antje Veldstra

Antje Veldstra (20-02-1954 Hindeloopen)
Adres: Rijksweg 10 A, 9731 AA Groningen
Tel. 050-5490497
e-mail: info@antje-veldstra.nl
website: www.antje-veldstra.nl
Kunstopleidingen: Academie Minerva – vrije richting (1979-1985)
Grafisch Centrum Groningen - Typografie 1990 en 1991

Over het werk

De techniek waar ik me voornamelijk mee bezig houd is houtdrukken. Ook illustreer ik zelfgeschreven teksten. De houtdrukken worden via vele drukgangen laagsgewijs opgebouwd. Het eindresultaat ziet er als een schilderij uit met dit verschil dat er van iedere afbeelding een kleine oplage gemaakt kan worden. Ondanks het feit dat de techniek erg tijdrovend is en dat er een ingewikkeld denkproces bij komt kijken, vind ik het een geweldige techniek om mee bezig te zijn. De structuur van het hout blijft zichtbaar. Er kan dekkend gedrukt worden maar ook heel transparant zodat de onderliggende kleuren nog subtiel zichtbaar blijven. De inkt op oliebasis heeft dezelfde kleurkracht als olieverf. Mijn thema’s variëren van tijd tot tijd. Ik werk zowel abstract als ook herkenbaar figuratief. De natuur in de breedste zin van het woord is altijd mijn belangrijkste inspiratiebron geweest. Op de tentoonstelling laat ik uit verschillende jaren werk zien. De laatste tijd maak ik redelijk veel werk in opdracht waaronder ex libris voor verzamelaars« terug naar huidige exposanten

Eerdere exposanten met exposities

Er hebben bij Erve de Wezel verschillende Kunstenaars geƫxposeerd. Van fotografie en schilderijen tot keramiek en beelden.