Twitter & Facebook
Nieuwsbrief
Waar zijn wij?

Bert Schoeren

Kinetische Sculpturen

Hij studeerde Industrieel Ontwerpen aan de Technische Universiteit in Delft en werkte samen met architect Renzo Piano voor het NEMO te A'dam waar hij de tweede etage inrichtte met zijn wind en water objecten. Dit was de eerste stap richting Kinetische Sculpturen. Toegepaste Kunst in de vorm van straatmeubilair volgde en daarna beeldhouwen in steen en brons. De laatste jaren heeft hij zich toegelegd op bewegende Sculpturen die in wijken en parken van Nederland te zien zijn. Beweging is wat hem fascineert en beweegt. Beweging is verandering, is emotie. Met zijn kinetische sculpturen probeert hij die emotie te verbeelden en op te roepen bij de toeschouwer.

     
De stengels achtervolgen elkaar als er een windvlaag voorbij komt. Een stengel zelf maakt een chaotische beweging. Stopt de wind dan blijven de stengels allen telkens weer in een andere stand staan. Ze zijn nooit het zelfde.   De vleugel is gevoelig voor de windrichting en de windsterkte. De wind bespeeld de vleugel. Deze wijst naar de punt...of toch niet? De uitdrukking 'to the point' is zakelijk en rationeel, net als de uitstraling van de sculptuur zelf. Echter begint het te waaien dan is de sculptuur nooit to the point.


« terug naar huidige exposanten

Eerdere exposanten met exposities

Er hebben bij Erve de Wezel verschillende Kunstenaars geƫxposeerd. Van fotografie en schilderijen tot keramiek en beelden.