Twitter & Facebook
Nieuwsbrief
Waar zijn wij?





Elma Kuijer

Fotograferen doe ik al sinds mijn jeugd. Eerst waren dat alleen kiekjes, herinneringsfoto’s. Later ben ik op een andere manier foto’s gaan maken. Het maken van de foto is voor mij geen doel op zich, maar het kijken, het bezig zijn in en genieten van de natuur, de mensen en de dingen om me heen staan voorop.

Ik ben me in eerste instantie gaan toeleggen op het fotograferen van planten en dieren. Dit resulteert soms in op zichzelf staande foto’s, maar vaker in series. Ik probeer de natuur vanuit een ander perspectief en soms enigszins impressionistisch vast te leggen. Dit levert verrassende beelden op. Door de fotografie ontstaat meer inzicht in allerlei kleine details die anders veelal aan je voorbij gaan.

In andere reeksen foto’s kies ik voor een thema, bijvoorbeeld ‘VOEDSEL’,’GLAS’ of ‘BUIZEN’. Buizen uit de betonindustrie, buizen van muziekinstrumenten, buizen bij landbouwmachines, steigers uit de bouw, buizen in oude industriële panden, enz. Voedsel, soms goed herkenbaar en op andere momenten op een abstracte manier vastgelegd.

Daarnaast probeer ik op reis, veelal in het verre oosten, de sfeer van het leven in die landen vast te leggen. Portretten nemen daarbij een grote plaats in.

Ondersteuning en stimulans kreeg ik door enkele jaren de cursus fotografie voor gevorderden op het Centrum voor Kunsteducatie in Deventer te volgen. Voor het overige ben ik autodidact.

Momenteel exposeer ik samen met mijn zus, Hanneke Peters-Kuijer, die schildert. In onze jeugd zagen wij onze moeder vaak bezig met fotograferen en tekenen, wat ons gestimuleerd heeft om creatief bezig te zijn.



« terug naar huidige exposanten

Eerdere exposanten met exposities

Er hebben bij Erve de Wezel verschillende Kunstenaars geƫxposeerd. Van fotografie en schilderijen tot keramiek en beelden.