Twitter & Facebook
Nieuwsbrief
Waar zijn wij?

Els Bottema (huidige exposant)

Geboren in 1954 in Den Haag en opgegroeid in Delft. Sinds 1988 woon ik in de Achterhoek, eerst in Zutphen en sinds 2008 in Eefde waar ik een prachtig atelier heb en een grote tuin die mogelijkheid biedt tot Raku stoken.

Mijn keramiek is vooral geïnspireerd op architectuur. Zowel de hele moderne architectuur als die uit de oudheid hebben mijn interesse. De vergankelijkheid en kwetsbaarheid van onverwoestbaar lijkende bouwwerken doen beseffen dat alles voorbij gaat.

Mijn verblijven in de USA en Indonesië zijn een belangrijke bron voor mijn werk evenals een bezoek aan het Alhambra in Granada. De mozaïeken met hun herhalingen en de prachtige kleuren maakten grote indruk.

Na mijn opleiding Handvaardigheid aan Hogeschool Windesheim in Zwolle volgde ik workshops Raku en Kuilvuur stoken bij Atelier 1280 in Orvelte en Betsy de Jonge in Zeeland, boetseren bij Ankie Borger in Eerbeek en glazuren bij Jan Müller in Orvelte. Vooral de “primitieve” stooktechnieken als Kuilvuur en Raku hebben mijn belangstelling.

Onlangs volgde ik de masterclass “painting with smoke” bij David Roberts in Italië. 

Doosobjecten van heel klein tot groot en monumentachtige  bouwwerken worden gedecoreerd met lijnen en insnijdingen. Ze zijn tegelijkertijd  robuust en kwetsbaar.

Hiernaast maak ik steengoed bouwwerken voor buiten. Soms staan deze objecten op palen en worden ze gecombineerd met andere materialen als lood of glas.

Mijn werk is permanent te zien bij “Kunst op de Hoek”, Nieuwstad 20 te Zutphen en galerie BGO132 in Eefde.

Tevens is na afspraak mijn atelier te bezoeken.

 


« terug naar huidige exposanten

Eerdere exposanten met exposities

Er hebben bij Erve de Wezel verschillende Kunstenaars geƫxposeerd. Van fotografie en schilderijen tot keramiek en beelden.