Twitter & Facebook
Nieuwsbrief
Waar zijn wij?

Els Maasson

Beeldend kunstenares Els Maasson (1967) laat in haar werk zien dat de natuurwereld om ons heen vol is met tekens en symbolen. Gebruikmakend van de techniek van het etsen en linoleumdrukken nodigt zij, door de gekozen combinatie van tekst en beeld, jong en oud de wereld van symboliek te betreden.

Het werk van Els Maasson is voornamelijk grafiek. Het zijn prenten van dieren en planten die zij vaak door de toevoeging van rake teksten een nieuwe betekenis geeft. Zo lijken de prenten op monumentale pagina’s uit boeken of kleine affiches. Ze stralen een eigenzinnige aandacht voor de natuur uit. Het werk is een spel van oude en nieuwe betekenissen. Die betekenissen worden gezocht in de soorten rijkdom van de natuur als in een Ark van Noach of een gids voor natuur liefhebbers.

De uitvoering van haar werk getuigt van een grote liefde voor grafiek waarbij eeuwenoude technieken samengaan met hedendaagse experimenten.  

Els Maasson is afgestudeerd aan de Koninklijke Academie voor Beeldende Kunsten te Den Haag in 1992. Sindsdien exposeert zij in binnen en buitenland en heeft haar atelier in Den Haag.

Kijk voor meer informatie op www.elsmaasson.nl« terug naar huidige exposanten

Eerdere exposanten met exposities

Er hebben bij Erve de Wezel verschillende Kunstenaars geƫxposeerd. Van fotografie en schilderijen tot keramiek en beelden.