Twitter & Facebook
Nieuwsbrief
Waar zijn wij?

Hanneke Peters

Op de basisschool vond ik de tekenlessen altijd al erg leuk. Toen was natekenen meestal de vorm van tekenonderwijs. Ik maakte thuis graag tekeningen voor opa’s en oma’s.

Op de opleiding voor leerkracht heb ik veel vele tekeningen gemaakt in allerlei technieken Maar heb toen nog niet de drive gekregen om er mee door te gaan.
Daarna heb nog vele creatieve cursussen gevolgd zo als boetseren, batikken, poppen maken.
In 1999 heb ik het schilderen op nieuw ontdekt.
Bij kunstenaar Alex Lindeboom uit Zwolle maakte ik voor het eerst kennis met acryl verf. IK ontdekte al gauw dat dit verf is waar ik mee uit de voeten kan. Van een voorzichtig redelijk realistische schilder op papier ontwikkelde ik me gedurende de 2 jaar die ik bij hem heb kunnen schilderen tot een meer gevarieerde schilder op doek.

Nu schilder ik alweer 4 jaar in een groep bij Joepe Bos. Zij is kunstschilder uit Wezepe en heeft een atelier in Zwolle. Door haar goede begeleidingen en besprekingen van zeer diverse schilders krijg ik steeds weer inspiratie en voel dat ik me steeds blijf ontwikkelen. Ik beleef veel plezier aan het schilderen van diverse soorten schilderijen en merk dat ik steeds meer van mezelf in de schilderijen kwijt kan.
Naast het schilderen heb ik diverse workshops gevolgd in beeldhouwen. Ik werk met serpentine en Braziliaans speksteen. Mijn beelden exposeer ik in de tuin van de bamboekwekerij ’Indo Suka’ in Creil [ Noordoost polder]

Momenteel exposeer ik met mijn zus, Elma Kuijer, die fotografeert. Vroeger tekende, schilderde en fotografeerde onze moeder niet onverdienstelijk. Ze had echter een groot gezin en wellicht de tijdgeest niet mee want ze heeft geen van beide talenten echt ontwikkeld. Wellicht hebben wij beiden iets van haar talent in ons zitten.« terug naar huidige exposanten

Eerdere exposanten met exposities

Er hebben bij Erve de Wezel verschillende Kunstenaars geƫxposeerd. Van fotografie en schilderijen tot keramiek en beelden.