Twitter & Facebook
Nieuwsbrief
Waar zijn wij?

Leo Cahn

Sinds 1966 ontwerpt en maakt Leo technische en toegepaste sieraden. Materialen die Leo Cahn gebruikt zijn: zilver, magnesium, titanium en circonium.
Het gebruik van machines en apparaten is altijd de grond onder de ontwerpen geweest, en vanaf 1978 zijn computers daar een onderdeel van. Het doel van Leo Cahn zijn ontwerpen is om van gesublimeerde techniek, mooie constructies maken. De werkstukken van losse onderdelen worden meestal door een steen gefixeerd.
Ook veerkracht is een uitgangspunt. Doordat de ontwerpen constant evalueren zijn de modellen veranderlijk, en series altijd klein. Leo maakt op kleinschalige wijze technische sieraden. Leo Cahn volgde zijn opleiding oa aan de Rietveldacademie richting industriële vormgeving en exposeerde oa in Den Haag, Amersfoort, Amsterdam en New York. Ook leverde Leo bijdrages aan speciale effecten bij theater, film en TV zoals bij optredens van Freek de Jonge.

Enkele voorbeelden van zijn werk« terug naar huidige exposanten

Eerdere exposanten met exposities

Er hebben bij Erve de Wezel verschillende Kunstenaars geƫxposeerd. Van fotografie en schilderijen tot keramiek en beelden.