Twitter & Facebook
Nieuwsbrief
Waar zijn wij?

Maria Hees

Maria Hees is sinds haar eindexamen in 1979, aan de Academie voor Beeldende Kunsten in Arnhem, werkzaam als zelfproducerend ontwerpster van tassen, sieraden, en objecten. Opvallend is het door haar steeds toepassen van nieuwe of andere materialen en technieken. “Dit dwingt mij om de mogelijkheden van het nieuwe materiaal te onderzoeken, experimenteren is een grote inspiratiebron”. De materialen prikkelen haar fantasie en vragen om inventiviteit. In meer dan dertig jaar vormgeven ontstonden vele collecties sieraden en tassen waarin o.a. materialen als kunststof, hout, leer, keramiek, zilver, rubber en ijzer aan bod kwamen, soms in combinatie met elkaar. Maria exposeert in binnen en buitenland en diverse werken van haar zijn opgenomen in museumcollecties zoals in het Stedelijk Museum Amsterdam, Coda Apeldoorn en het Museum of Modern art in New York.

Tijdens Sieraadmoment toont zij haar collectie ijzeren sieraden die ze samen met een ijzersmid in Mali gemaakt heeft: FER NOIR.

  • Enkele voorbeelden van haar werk« terug naar huidige exposanten

Eerdere exposanten met exposities

Er hebben bij Erve de Wezel verschillende Kunstenaars geƫxposeerd. Van fotografie en schilderijen tot keramiek en beelden.