Twitter & Facebook
Nieuwsbrief
Waar zijn wij?

Marianne Poppenk-Copper

GESLUIERDE BEELDEN

Marianne Poppenk-Copper geboren 21 oktober 1950 in Den Haag. Woonachtig in Olst aan de Ijssel.
Gedurende haar opleiding tot heilpedagoge (1978-1982, te Brummen en Eckwälden, Duitsland) onder andere geschoold in kunstzinnige vakken zoals: schilderen, boetseren en het werken met houts¬kool. Zij werkte verder bij verschillende kunstenaars in het land en volgde een jaar een beeldhouwopleiding in Eefde.

Zij vindt het een uitdaging om met behulp van tasten tot vormen te komen. Zij werkt in haar eigen atelier in Olst met spek- en hardsteen, keramiek, brons, granito en aluminiumcement. Ook het gebruik van polyester behoort tot een mogelijkheid om tot vormen te komen. De beelden zijn veelal fuguratief en abstract met uiteenlopende thema’s.

Zij exposeert met haar beelden o.a. met andere kunstenaars en alleen door het hele land.

In het jaar 2001, maakte zij het beeld voor de vrouw van het jaar met een visuele handicap. Met het beeld 'de postbode' won zij de eerste prijs in september 2001. Dit is een wisseltrofee voor een postkantoor in Brabant.« terug naar huidige exposanten

Eerdere exposanten met exposities

Er hebben bij Erve de Wezel verschillende Kunstenaars geƫxposeerd. Van fotografie en schilderijen tot keramiek en beelden.