Twitter & Facebook
Nieuwsbrief
Waar zijn wij?

Peggy Eras

Peggy Eras is een autodidact kunstenaar. Na 10 jaar schilderen en tuindecoratie stapte Peggy over op beeldhouwen. Het kunstenaarskoppel Hans van Belle en Alice Musarara uit Nijmegen heeft mij geïnspireerd.

Workshop BEELDHOUWEN

Zaterdag 27 en zondag 28 oktober van 10.00 uur tot 12.30 uur geeft Peggy Eras een workshop beeldhouwen. Met Braziliaans speksteen maakt je "een bloem". Zie programmaboekje of bel met 06 16010103.

Bekijk het programma van Kunstmoment 2012

Beeldhouwen
Na diverse steensoorten te hebben bewerkt is de liefde voor serpetijn ontstaan. Deze steen geeft bij het polijsten veel kleur cadeau en brengt mij in een vrolijke stemming. Mijn genegenheid voor deze speciale Afrikaanse steensoort uit Zimbabwe spreekt uit mijn werk in de vloeiende rondingen van de torso's en de abstracte, figuratieve beelden.

Intuïtief werken

Het liefst laat Peggy tijdens het hakken zich leiden door de ruwe steen zelf waarin het beeld al ligt besloten. Intuïtief beeldhouwen zonder te weten wat de volgende stap zal zijn. Peggy houdt van verrassingen en wordt geïnspireerd door de natuur en door de pure vorm van beweging. Er blijft altijd een stuk ruwe steen zichtbaar in haar beelden. Elke kant van een beeld geeft een geheel eigen karakter te zien.  Zo ontstaat er een driedimensionaal 'verrassingeffect'.

Workshop Beeldhouwen

Tijdens Kunstmoment zal Peggy Eras op 27 en 28 oktober van 10.00 tot 12.30 uur een workshop geven op het erf. In deze workshop worden bloemen gemaakt voor binnen of buiten. Er wordt met Braziliaans speksteen gewerkt. Deze steensoort is makkelijk te bewerken en is vorst vast zodat de bloem in de winter buiten kan staan.
We starten met  hakken met een brickhammer tot dat de vorm ontstaat. Daarna wordt met raspen en schuren de vorm glad gemaakt en vervolgens met schuurpapier en water het oppervlak spiegelglad gepolijst. De afwerking gebeurd met was. Bij slecht weer onder de hooimijt. Kosten € 30 inclusief materiaal. Denk aan gepaste kleding. Opgave per mail: info@ervedewezel.nl of 06 160 10 10 3

http://www.peggyeras.nl« terug naar huidige exposanten

Eerdere exposanten met exposities

Er hebben bij Erve de Wezel verschillende Kunstenaars geƫxposeerd. Van fotografie en schilderijen tot keramiek en beelden.