Twitter & Facebook
Nieuwsbrief
Waar zijn wij?

Aanmelden voor workshops of activiteiten

Opgave voor activiteiten via post, info@ervedewezel.nl of via het aanmeldformulier. Vermeld hierbij je naam, adres, telefoonnummer en e-mailadres. Het cursusgeld kan contant worden betaald bij aanvang van de workshop of overgemaakt op rekeningnummer 157150941 t.n.v. G.J. Harmsel te Diepenheim. Restitutie vindt uiteraard plaats wanneer de activiteit niet doorgaat. Voor nadere informatie: tel. 0547-351732, info@ervedewezel.nl

 


Activiteiten met Sarah Kolenberg

Activiteiten met Sarah Kolenberg

Wil je bij Erve de Wezel een workshop met Sarah? Neem dan contact op.

Meld je aan via de contactpagina »

Ontwerp je eigen sjaal van wol en zijde voor beginners

Tijdens de workshop ontwerp je je eigen sjaal van merino wol en zijde met je eigen kleur, patroon en accenten. De activiteit vindt buiten plaats op het erf of bij slecht weer op een meer beschutte plaats. Het intensieve kneedwerk is inspannend werk.

Prijs € 65,00 inclusief koffie-thee en een eenvoudige maar heerlijke lunch!

Meld je aan via de contactpagina »

Creatieve workshop Sieraad van restmaterialen

Maak je eigen sieraad met gebruik van restmaterialen, van hout, papier, leer, rubber, fietsbanden en stof. Een creatieve middag, waarbij anders naar deze materialen gekeken kan worden en er zelfs bijzondere sieraden van gemaakt kunnen worden.

Zie ook de website van Hannelies: www.hannelies.eu
 

Tijdstip : op een zaterdag van 10.30 uur tot 13.00 uur.

Kosten: arrangement koffie-thee en eenvoudige lunch € 37,50 per persoon.

Minimaal aantal deelnemers 8 personen.

Meld je aan via de contactpagina »

Workshop Modelfotografie

Deze workshop is bestemd voor vrijetijdsfotografen die (meer) ervaring willen opdoen met modelfotografie op locatie. De locatie Erve de Wezel is hiervoor uniek vanwege de vele mooie en bijzondere plekjes die er te vinden zijn. Omdat fotografie een individuele bezigheid is, kunnen zowel beginnende als iets gevorderde vrijetijdsfotografen aan deze workshop deelnemen. Alle facetten van de serieuze modelfotografie komen aan de orde, variërend van portret tot en met kunstzinnig naakt.

Zeer praktijkgericht

Omdat je het meeste leert door gewoon te dóen, is de workshop zeer praktijkgericht. Dus geen uitgebreide theoretische verhalen, maar direct aan de slag! Deelnemers aan deze workshop moeten voldoende bekend zijn met de werking van de eigen camera. De camera moet de mogelijkheid van handmatige instelling hebben (sluitertijd en diafragma). Dit geldt zowel voor de analoge als voor de digitale camera. Als deelnemer bepaal je zelf of je kleuren- of zwartwitfoto’s maakt. Ook wordt van de deelnemers verwacht dat zij zich van te voren enigszins voorbereiden op te fotograferen poses. De workshopkosten zijn inclusief modelkosten.

Door: Hans Wissink
Prijs: €50,- (inclusief thee, koffie en lunch)
Maximaal aantal deelnemers: 10 personen

Meld je aan via de contactpagina »

Workshop Beeldhouwen

De locatie Erve de Wezel is zeer geschikt om te beeldhouwen. Dat kan alleen maar ook een workshop beeldhouwen of een meerdaagse is mogelijk. De Erve biedt rust en ruimte met daarnaast volop gelegenheid voor koffie-thee en een lunch. Organiseer met eigen docent een workshop of cursus  met geïnteresseerden, vrienden of collega's . Wij maken graag met u een afspraak om uw ideeën om te zetten tot een mooie dag of enkele dagen. Kijk verder voor geplande data.

Download de flyer

 

Door:Ties Mulder
Tijdstip: aanvang met koffie/thee om 10.00 uur. Start 10.30 uur t/m 16.00 uur. Voor een lunch, koffie en thee wordt gezorgd. De kosten zijn € 55,00 (exclusief steen) (Erve de wezel beschikt niet over een pin mogelijkheid). Denk aan gepast kleding.

Bij regenachtig weer wordt in de schuur of onder de berg gewerkt. Inschrijven kan via telefoon, inschrijfformulier op locatie Erve de Wezel en via de website. De dag zal doorgaan bij minimaal 6 personen. Op het laatst verhinderd door ziekte, dan zullen alleen de administratiekosten in rekening worden gebracht. In andere gevallen wordt na inschrijving € 45,00 in rekening gebracht.

Wanneer de dag geen doorgang kan vinden wordt er minimaal 48 uur van te voren contact met u opgenomen.   

Meld je aan via de contactpagina »

Workshop Mandala’s tekenen

Het woord mandala komt uit het sankriet en betekent cirkel, omtrek. Mandala tekenen is een manier om jezelf beter te leren kennen. De workshop tekenen begint met een ontspanningsoefening en muziek. Daarna ga je beginnen aan je mandala. Je begint bij het middelpunt van de cirkel en werkt bijvoorbeeld in spiraalvorm naar de omtreklijn toe d.m.v kleuren, vormen en of symbolen, naar eigen keuze en wat er tijdens het tekenen in je opkomt. Mandala tekenen kan je ontspanning, rust en ruimte geven, maar ook inzicht in eigen functioneren en het kan daardoor heel verhelderend werken.

Deze mandala workshop wordt gecombineerd met een heerlijke kop soep met brood. De workshop is heel geschikt voor vrouwen, maar ook mannen die, al dan niet in groeps-of club verband, zichzelf iets uniek cadeau willen geven. Je hoeft geen tekentalent te zijn om mee te doen.  Je krijgt op deze manier wel een kans om op een ongekende manier creatief bezig te zijn.

Als mensen individueel over hun gemaakte mandala nog vragen hebben dan is daar na afloop ruimte voor.

Programma

17.00 – 17.30 uur    aankomst met koffie/thee en cake
17.30 – 19.00 uur    korte uitleg, daarna mandala tekenen
19.00 – 20.00 uur    soep met broodjes
20.00 – 20.45 uur    uitleg symboliek- en kleurgebruik in de mandala

De workshop wordt gegeven door Sonja Meijer

Datum: Op een vrijdag (start bij voldoende aanmeldingen)
Docent: Sonja Meijer
Kosten: € 32,50 (inclusief koffie/thee en soep met brood)
Annuleringskosten: € 7,50
Groepsgrootte: max. 10 personen

Meld je aan via de contactpagina »

Glaskunst workshop door Kim ten Oever

Na uitleg over de basistechniek van glasfusing maak je je eigen glasobject onder begeleiding van Kim ten Oever. Het versmelten van het glas op zeer hoge temperatuur gebeurt in het atelier van de glaskunstenares. Op een later tijdstip kunnen de eigengemaakte glasobjecten afgehaald worden. De workshop vindt plaats binnen in de galerie van Erve de Wezel, een heerlijk plek om los te komen van de dagelijkse realiteit en je vol overgave te richten op het maken van een glaskunstobject.

 

 

Kosten inclusief materiaal, eenvoudige lunch, thee en koffie: € 62,50

Bij interesse kunt u zich op de lijst van belangstellenden laten plaatsen, bij voldoende deelname wordt in overleg de datum vastgesteld

Meld je aan via de contactpagina »

Workshop vilten van een sjaal met wol en zijde voor beginners

Tijdens de workshop maak je je eigen sjaal van merinowol en zijde met je eigen kleur, patroon en accenten.  De activiteit vindt buiten plaats op het erf of bij slecht weer op een meer beschutte plaats. Het intensieve  kneedwerk is inspannend werk.

Door Ann Bronzewijker
Kosten inclusief materiaal, eenvoudige lunch, thee en koffie  € 65,00

Meld je aan via de contactpagina »

Tekenen met kinderen

Tekenen geeft plezier. Door te tekenen vertellen we ons verhaal in kleur en emoties. Juist het tekenen is een manier om dat wat je met woorden niet kunt vertellen wel kunt uitdrukken in de tekening. Met name geschikt voor kinderen die veel meemaken of hebben meegemaakt.

Emmy Janssen werkt ervarings-gericht vanuit een holistische visie. Ieder kind is goed zoals het is.
Deze workshop is een kennismaking met tekenen als communicatiemiddel.

Door: Emmy Janssen
Bij interesse kunt u zich op de lijst van belangstellenden laten plaatsen, bij voldoende deelname wordt in overleg de datum vastgesteld.
Prijs: €10,- per kind

Meld je aan via de contactpagina »

Cursussen en workshops

Activiteiten met Sarah Kolenberg Je eigen sjaal van wol en zijde nieuw - Creatieve workshop Sieraad Workshop Modelfotografie Workshop Beeldhouwen Workshop Mandala’s tekenen Glaskunst workshop Workshop vilten van een sjaal Tekenen met kinderen